НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИчушки – 4 – 5 бр. едри (зелени, червени)сололиобрашно – за

...
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИчушки – 4 – 5 бр. едри (зелени, червени)сололиобрашно – за
Коментари Харесай

Пълнени чушки с кайма и ориз

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ чушки  – 4 – 5 бр. едри (зелени, червени) сол олио брашно  – за овалване
ЗА ПЛЪНКАТА
кайма  – 500 г лук  – 1 глава (стар) ориз  – 100 – 150 г моркови  – 1 – 2 бр. чесън  – 1 – 2 скилидки чубрица  – 1 ч.л. червен пипер черен пипер сол олио
ЗА ЗАЛИВКАТА
кисело мляко  – 3 – 4 с.л яйца  – 2 – 3 бр. брашно  – 1 с.л. сол  – на вкусНАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Приготвяме плънката. Нарязваме на дребно зеленчуците и ги запържваме за малко в малко лой, към тях прибавяме и ориза, който също запържваме до бистрота. Добавяме 1 ч.ч топла вода или бульон, оставяме да покъкри, до момента в който оризът се подуе. Оттегляме от котлона и поръсваме с червен пипер и малко сол.

Дойде ред и на каймата. Запържваме я настрана в лой с чесъна, до момента в който стане на трохи (можете да добавите и 1 домат, нарязан на доста дребни кубчета), наливаме 50 мл гореща вода, прибавяме сол, черен пипер и оставяме на котлона, до момента в който се поеме течността. В края прибавяме чубрицата и смъкваме от котлона.

Оризът и каймата се смесват, откакто към този момент са подготвени.

Почистваме чушките, осоляваме ги от вътрешната страна, като резервираме капачетата им. Пълним чушките с приготвената плънка, като потапяме отворите в брашното, слагаме капачетата (можете да си извършите и капаче от кръгчета домат, ако по някаква причина вашите не са се получили).

Ако капачетата са от доматите, откакто пандизите чушката, още веднъж потопете в брашното. Поливаме щедро с олио, посоляваме. Наливаме вода на дъното на тавата и ги слагаме за печене в авансово загрята на 180 градуса за към 40-45 мин.

Застройката се подготвя по следния метод: Смесваме киселото мляко дружно с брашното, откакто се получи еднородна примес прибавяме 1 по 1 яйцата и осоляваме. Разбиваме благодарение на тел или вилица и прехвърляме сместа в тенджерка. Загряваме на муден огън с малко вода, като следим течността да не кипне. Когато соса се сгъсти, махаме от котлона. По предпочитание можете да накълцате на дребно свеж магданоз и копър.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР